Tajna dobre večere

Dobra hrana nije jedini činilac vrhunskog restorana, potrebno je ukomponovati brojne stvari u jednu kompaktnu celinu kako bi gosti bili zadovoljni. Dobar restoran prvenstveno mora da ima zanimljiv i kvalitetan ambijent, toplinu u kojoj se gosti osećaju prijatno. Na tu prijatnos utiče i osoblje svojom kulturom, ali i dobra hrana o kojoj se to isto osoblje brine da ona bude kao iz vaših snova. Mnogo je potrebno da učinite  restoran specijalnim mestom, morate pružiti potpuno iskustvo i doživljaj svojim gostima, da mogu da osete poruku i priču restorana kada uđu u njega, dok pričaju sa konobarima, dok jedu, piju i uživaju u ambijentu dok čekaju posluženje.

Usluga je bitna naravno. Nekada je postojala ogromna doza ometanja kada izađete u restoran, buka, gužva, smetanje, predugo čekanje hrane i to je ono što današnji gosti ne vole, jer ne žele da budu uznemiravani već da jedu na miru. Gost želi da sedi u udobnoj stolici, kao da sedi u sufleu od limuna i da se samo prepusti užitku. Za njega je bitnije da je restoran inteligentno projektovan i dizajniran, nego da je previše našminkan i natrpan raznim futurističkim motivima. Gost želi da uđe u restoran i da se u njemu oseća dobro – prijatno. Kada odete u lokal koji je ukusno uređen, osećaćete se dobro i to je ono o čemu se zapravo radi kod našeg restorana.

2 реаговања на “Tajna dobre večere”

  1. peter каже:

    this is peter the pumpkin eater here. This is a very nice post you’ve got